divendres, 14 de març del 2025

Gató d'ametlles

El gató és una mena de pa de pessic mallorquí però que no porta farina i per tant és molt aconsellable pels que no toleren el gluten.
A més es un pastís deliciós que encanta als mallorquins com la Catalina que fa un de boníssim.
A mí em recorda a la tarta de Santiago, però això deu dependre del tipus de recepta que s'utilitza.

Ingredients:
200g de farina d'ametlla
200g de sucre
6 o 8 ous
10g de llevat Total
Una mica de canyella

L' el.laboració és molt senzilla
1. Barrejar ametlla amb el sucre el llevat i la canyella.
2. Separar els rovells de les clares.
3. Batre amb una varilla eléctrica els rovells de l'ou.
4. Integrat la barreja en els rovells fent sempre moviments envolventa.
5. Es posen les clares a punt de neu i apa, a integrar de nou amb el moviment envolvent.
6. Posar la massa en el motllo que prèviament hem folrat amb paper de forn.
7. Ho introduïm al forn ja preescalfat. Deixar al forn durant 35 O 40 minuts a 160 graus.

Et voilà: desemmotllen i cobrim amb sucre glaç... I bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LLAMINERA AMB SALSA DE CASTANYES

Ingredients: 1 Kg de llaminera de porc 1 ceba 1 porro Uns xampinyons Unes llanegues Un grapat de castanyes cuites Combinat de fruits secs  O...