Com que no puc fer anar la rasera tenia l'esperança que el robot Monsieur Cuisine em pogués ajudar amb les Migas.
I vet aquí que estic al·lucinat amb el resultat de la recepta, la simplicitat i la comoditat.
Necessitem 400 O 500 grans de pa del dia O dels dies anteriors.
Aquest pa el trossegem amb el robot. (Posem el cistell perquè és piqui més uniformement). Per mi, va bé el programa "coccion personalizada". Velocitat 6 durant 6 segons. S'ha de triturar a poquet a poquet perquè si no vigilem ens fa pa ratllat. Es tracta de tenir engrunes de la mida justa, ni més gruixudes ni més primes. Aquest pas s'ha de realitzar amb molta paciència ja que ens trobarem trossos de pa que hem de tornar a triturar i altres que estaran massa esmicolats.
Quan tenim tot el pa passat l'humidifiquem amb un esprai o tirant-li gotetes d'aigua i remenant. No ha de quedar xop, només una mica humit. I apa, ja el podem tapar amb un drap i deixar respost uns minuts.
Mentrestant al programa rehogar posem 100g d'oli i un gra d'all (mides al gust). El posem cinc minuts.
Quan ho tenim posem els dos talls de xoriç (dos O tres talls de 4 O 5 dits de llargs). També afegim la panceta i els trossets de pebre verd. Posem la papallona i rehoguem tal i com diu l'aplicació: 7 minuts a 105 o 110 graus.
Quan ho tenim comprovem quin està sent el resultat. Quan veiem que la cansalada està feta, treiem la part sòlida i deixem l'oli del xoriç i la cansalada. Posem les migues de pa i couen durant 30 minuts, a 120 graus i girant cap a l'esquerra a velocitat 1 O 2. Ha arribat el moment de juntar tots els ingredients i coure durant 10 minuts més a 105 graus i movent les aspes cap a l'esquerra a velocitat 1.
El resultat unes engrunes de pa com si estiguessin caramelitzades.
És serveixen amb grans de raïm O trossets de mandarina 🍊.
Molt bon profit a tots: