dissabte, 1 de novembre del 2025

LLAMINERA AMB SALSA DE CASTANYES

Ingredients:
1 Kg de llaminera de porc
1 ceba
1 porro
Uns xampinyons
Unes llanegues
Un grapat de castanyes cuites
Combinat de fruits secs 
Oli d'oliva, sal etc 
En primer lloc posem el forn a precalentar
En una paella daurem i segellem en aquest cas dues llamineres
Quan està segellat els posem al forn a 180 graus durant 10m
Mentrestant, aprofitant els sucs de la carn posem al coure la ceba i el porro tallat en trossos petits i a dic lent.
Treiem la carn i la tallem per comprovar l'estat de la cocció. Es tracta de que no es ressequi, no importa si està una mica crua perquè amb el caldo final s'acabarà de fer.
Afegim al la paella els xampinyons i les llanegues. Deixem coure uns 19 minuts més.
Tallem la carn en trossos de 2cm de gruix. Els incorporem al la paella, afegim una ditets de vi blanc i pugen el foc.
Girem la carn
Afegim les castanyes crues amb trossets petits.
Treiem la carn i reservem 
Triturem la verdura, els bolets i les castanyes. Treiem si hi ha un excès de sucs.
Salpebrem.
Tornem a posar tot a una olleta. Integren la carn amb la salsa. Ho cobrim tot amb el brou de verdures i deixem coure a Roc baix durant un quart d'hora.
A la paella saltegem uns xampinyons, unes llanegues i unes castanyes que ens ajudaran a decorar el plat.
Piquem els fruits secs.
Per emplatar posem la carn coberta de la salsa resultant, al voltant posem alguns trossets de castanya i bolets.
Per sobre de la carn en salsa deixem caure trossets de fruits secs... Et voilà, la llaminera està apunt per menjar...

diumenge, 20 de juliol del 2025

GAZPACHO AL ESTILO DE LA ABUELA (Mn. Cuisine)

Fresco y muy nutritivo. En casa mi madre preparaba este gazpacho y lo guardábamos en una botella en la nevera. Una de nuestras bebidas preferidas.
Ingredientes:
-3 tomates
-1/2 pimiento italiano
-1/2 pimiento rojo
-1/2 pepino
-1/2 cebolla
-1 diente de ajo
-6 almendras
-2 galetes fortes O pan
-un chorreón de aceite
-una cucharada de vinagre
-sal
-pimienta
-pimenton picante
-30 CL de agua

Pues se trata de escaldar los tomates y pelarlos.

Cortamos todas las verduras. 
Se añaden a la olla del robot. Podemos ir triturando en diferentes veces o todo seguido al final.

Yo voy triturando poco a poco, en veces de 15 segundos con el turbo.

Los pimientos y el pepino... Turbo

La cebolla y el ajo... turbo 

Los tomates, les galetes fortes y las almendras... Turbo
Se añade el aceite, el agua fría y el vinagre. Salpimentamos y le damos un toquecito de pimentón picante.
Lo ponemos en cocción personalizada: 1 minuto, 0 grados, velocidad y giro a la derecha.

Et voilà! Gazpacho para un par de días.

diumenge, 1 de juny del 2025

Engrunes de pa / Migas

Un dels meus plats favorits per excel·lencia: Migas de pan. "Engrunes Silvestres".

Com que no puc fer anar la rasera tenia l'esperança que el robot Monsieur Cuisine em pogués ajudar amb les Migas.

I vet aquí que estic al·lucinat amb el resultat de la recepta, la simplicitat i la comoditat.

Necessitem 400 O 500 grans de pa del dia O dels dies anteriors.
Aquest pa el trossegem amb el robot. (Posem el cistell perquè és piqui més uniformement). Per mi, va bé el programa "coccion personalizada". Velocitat 6 durant 6 segons. S'ha de triturar a poquet a poquet perquè si no vigilem ens fa pa ratllat. Es tracta de tenir engrunes de la mida justa, ni més gruixudes ni més primes. Aquest pas s'ha de realitzar amb molta paciència ja que ens trobarem trossos de pa que hem de tornar a triturar i altres que estaran massa esmicolats.
Quan tenim tot el pa passat l'humidifiquem amb un esprai o tirant-li gotetes d'aigua i remenant. No ha de quedar xop, només una mica humit. I apa, ja el podem tapar amb un drap i deixar respost uns minuts.
Mentrestant al programa rehogar posem 100g d'oli i un gra d'all (mides al gust). El posem cinc minuts. 
Quan ho tenim posem els dos talls de xoriç (dos O tres talls de 4 O 5 dits de llargs). També afegim la panceta i els trossets de pebre verd. Posem la papallona i rehoguem tal i com diu l'aplicació: 7 minuts a 105 o 110 graus.
Quan ho tenim comprovem quin està sent el resultat. Quan veiem que la cansalada està feta, treiem la part sòlida i deixem l'oli del xoriç i la cansalada. Posem les migues de pa i couen durant 30 minuts, a 120 graus i girant cap a l'esquerra a velocitat 1 O 2. Ha arribat el moment de juntar tots els ingredients i coure durant 10 minuts més a 105 graus i movent les aspes cap a l'esquerra a velocitat 1.
El resultat unes engrunes de pa com si estiguessin caramelitzades.
És serveixen amb grans de raïm O trossets de mandarina 🍊.

Molt bon profit a tots:

Quiche de verdures

Una tarta de verdures deliciosa i plena de nutrients.
Jo la vaig fer amb un porro, la carn de mitja albergínies i uns xampinyons laminats.

Ho vaig anar sofregint amb paciència. Primer el porro tallades en làmines fines. Després l'albergínia ben tallades a trossos. Després els xampinyons ben fines. Quan tot a reduït caldrà preparar la massa.

Estén la massa brisa per cobrir tot el motllo on ho veurem. Posem el forn a preescalfar a 200 graus.

Un cop la massa s'ha ajustat al motllo l'introduim un quart d'hora.

Mentrestant hem batut quatre ous i els hem barrejat amb la crema de llet. Afegirem a l paella amb la  verdura tot remenant-ho perquè es barregi bé.

Un cop fet això treiem del forn la massa i la comencem a omplir del sofregit que tenim a la paella. Distribuim be i quan ho tenim ho fiquem al forn 180 graus  durant 30 minuts.


Aneu vigilant el forn i afegiu, si us ve de gust una Miqueta de formatge ratllat els cinc darrers minuts. El resultat és simplement deliciós.
Bon profit

Arròs amb llaunes de conserva

Ideal quan has d'improvisar i quedar bé alhora.


Necessites:
Si vols fer sofregit, ceba, pebrot vermell, pebrot verd...
Si no et vols embolicar les llaunes. Jo aconsello: calamars en salsa americana, trossos de poton, cloïsses, zamburiñas etc També surten molt bons els xipirons farcits. Però millor triar un parell O tres de conserves, que al final podria resultar massa empatxós.
Si vols fer sofregit, sofregit la ceba i afegeix després el pebrot.
Si no et vols liar posa el contingut de les conserves en una paella. Si has fet sofregit li afegeixes. Una copa de vi sempre va bé (pel guisat, per beure també però ara estem cuinant). 

Deixem uns minuts a foc fort perquè s'evapora el vi que li hem posat al guiso.
Afegim l'arròs, el daurem remenant amb una espàtula de fusta. Integrem bé.
Posem finalment el caldo de peix (3 unitats per cada una d'arròs).
Ho deixem coure entre 13 i 18 minuts.
Quan ha passat aquest temps comprovem que el gra està cuit. Apaguem el foc i ho deixem 5 minuts reposant i... Amic! Ja podràs comprovar com de fàcil i de barat és fer un arrosser d'urgència. Apa! Bon profit 

LLAMINERA AMB SALSA DE CASTANYES

Ingredients: 1 Kg de llaminera de porc 1 ceba 1 porro Uns xampinyons Unes llanegues Un grapat de castanyes cuites Combinat de fruits secs  O...