dissabte, 1 de novembre del 2025

LLAMINERA AMB SALSA DE CASTANYES

Ingredients:
1 Kg de llaminera de porc
1 ceba
1 porro
Uns xampinyons
Unes llanegues
Un grapat de castanyes cuites
Combinat de fruits secs 
Oli d'oliva, sal etc 
En primer lloc posem el forn a precalentar
En una paella daurem i segellem en aquest cas dues llamineres
Quan està segellat els posem al forn a 180 graus durant 10m
Mentrestant, aprofitant els sucs de la carn posem al coure la ceba i el porro tallat en trossos petits i a dic lent.
Treiem la carn i la tallem per comprovar l'estat de la cocció. Es tracta de que no es ressequi, no importa si està una mica crua perquè amb el caldo final s'acabarà de fer.
Afegim al la paella els xampinyons i les llanegues. Deixem coure uns 19 minuts més.
Tallem la carn en trossos de 2cm de gruix. Els incorporem al la paella, afegim una ditets de vi blanc i pugen el foc.
Girem la carn
Afegim les castanyes crues amb trossets petits.
Treiem la carn i reservem 
Triturem la verdura, els bolets i les castanyes. Treiem si hi ha un excès de sucs.
Salpebrem.
Tornem a posar tot a una olleta. Integren la carn amb la salsa. Ho cobrim tot amb el brou de verdures i deixem coure a Roc baix durant un quart d'hora.
A la paella saltegem uns xampinyons, unes llanegues i unes castanyes que ens ajudaran a decorar el plat.
Piquem els fruits secs.
Per emplatar posem la carn coberta de la salsa resultant, al voltant posem alguns trossets de castanya i bolets.
Per sobre de la carn en salsa deixem caure trossets de fruits secs... Et voilà, la llaminera està apunt per menjar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LLAMINERA AMB SALSA DE CASTANYES

Ingredients: 1 Kg de llaminera de porc 1 ceba 1 porro Uns xampinyons Unes llanegues Un grapat de castanyes cuites Combinat de fruits secs  O...