Aquesta és una de les meves receptes favorites, sobretot pels sopars estiuencs al capvespre. És una combinació molt refrescant on s'associen el salmó fumat, la tonyina, les gambetes cuites amb la salsa rosa, les olives i l'ou dur.
La preparació és molt molt fàcil, tot i que pren el seu temps.
1. Agafar un motlle allargat
2. Folrar-ho amb mantega perquè sigui més fàcil tombar-lo.
3. Amb làmines de salmó es cobreix el fons i els costats deixant que sobresurti una mica del motlle per després cobrir del tot.
4. Fem un remenat de tonyina, enciam i gambetes cuites tot ben trinxadet i lligat amb salsa rosa. Això serà el primer farcit. Preparem un segon, jo avui l'he fet amb tonyina, ou dur, enciam i olives, tot picadet. Els reservem tots dos.
5. Posem a bollir un parell d'ous, durant 14 o 15 minuts. Passat aquest temps els deixem reposar un altre quart d'hora en aigua fresqueta.
6. Untem de mantega o de maionesa el pa bimbo per la cara que tocarà el salmó i l'anem col·locant al fons del motlle (a sobre del salmó). Retallem els trossets sobrants.
7. Agafem el primer remenat que guardàvem pel primer farcit i l'estenem sobre el pa bimbo.
8. A continuació tornem a untar les llesques necessàries per cobrir el primer farcit.
9. Ens disposem a farcir el segon pis.
10. Quan ho tenim fet afegim la darrera capa de pa bimbo untat amb salsa rosa.
11. Tapem el pastís amb els sobrants del salmó.
12. L'emboliquem amb paper film i l'entrem a la nevera amb un pés a sobre (uns cartrons de llet per exemple) perquè s'apreti bé i els sucs uniformin el pastís.
Servir quan estigui ben fresquet amb talls d'ou dur a sobre o filets de rovell d'ou dur.
Bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada