diumenge, 25 d’agost del 2024

PASTÍS DE SALMÓ

 Aquesta és una de les meves receptes favorites, sobretot pels sopars estiuencs al capvespre. És una combinació molt refrescant on s'associen el salmó fumat, la tonyina, les gambetes cuites amb la salsa rosa, les olives i l'ou dur.

La preparació és molt molt fàcil, tot i que pren el seu temps.

1. Agafar un motlle allargat

2. Folrar-ho amb mantega perquè sigui més fàcil tombar-lo.

3. Amb làmines de salmó es cobreix el fons i els costats deixant que sobresurti una mica del motlle per després cobrir del tot.

4. Fem un remenat de tonyina, enciam i gambetes cuites tot ben trinxadet i lligat amb salsa rosa. Això serà el primer farcit. Preparem un segon, jo avui l'he fet amb tonyina, ou dur, enciam i olives, tot picadet.  Els reservem tots dos.

5. Posem a bollir un parell d'ous, durant 14 o 15 minuts. Passat aquest temps els deixem reposar un altre quart d'hora en aigua fresqueta.

6. Untem de mantega o de maionesa el pa bimbo per la cara que tocarà el salmó i l'anem col·locant al fons del motlle (a sobre del salmó). Retallem els trossets sobrants.

7. Agafem el primer remenat que guardàvem pel primer farcit i l'estenem sobre el pa bimbo.

8. A continuació tornem a untar les llesques necessàries per cobrir el primer farcit.

9. Ens disposem a farcir el segon pis.

10. Quan ho tenim fet afegim la darrera capa de pa bimbo untat amb salsa rosa.

11. Tapem el pastís amb els sobrants del salmó.

12. L'emboliquem amb paper film i l'entrem a la nevera amb un pés a sobre (uns cartrons de llet per exemple) perquè s'apreti bé i els sucs uniformin el pastís.

Servir quan estigui ben fresquet amb talls d'ou dur a sobre o filets de rovell d'ou dur.

Bon profit!!!


divendres, 2 d’agost del 2024

PINCHO DE MORCILLA, MANZANA Y CEBOLLA CARAMELIZADA

 INGREDIENTES

Rebanadas de pan (según comensales)
Morcilla de Burgos (una o dos)
Manzanas (una o dos)
Huevo de codorniz
Cebolla caramelizada (un tarro ya preparada)
Aceite de oliva

Pelar la manzana y quitarle las pepitas, cortarla en rodajas
Cortar la morcilla también en rodajas
Poner un poco de aceite de oliva en una sartén y cuando esté caliente, freír las rodajas de manzana, sacar y reservar
En el mismo aceite, freír las rodajas de morcilla
Tostar ligeramente las rebanadas de pan en el horno o tostadora
Montar los pinchos colocando encima del pan primero la manzana, después la morcilla y luego un poco de cebolla caramelizada
Colocar en una bandeja, servir y....buen provecho!!!

QUINOA AMB VERDURA I OUS



 Cebolla

Ajo

Calabaza
Zanahoria
Berenjena
Champiñones
Espárragos

Huevo

Quinoa, avecrem y curcuma

Sal

VERDURES ARREBOSSADES AMB QUATRE SALSES

 Per fer la massa d’arrebossat


220 gr farina
2 ous
pols per fornejar
1 cullereta de sal
1 cullereta de pebre bo
pimentón 1/2
cúrcuma (substituïnt el colorant)
1 chorrito de aceite de oliva

-BATIR
-Anar afegint cervesa (ben freda) fins aconseguir l’espessor desitjat
-Ha de quedar ni líquid ni espés
1h reposant al frigorífic

(atenció al temps de bollir de la col-i-flor uns diuen 4 minuts altres 3/4 d’hora
l’abuela diu que la va punxant perquè tampoc és bo que es desfaci).


1. AGRIDOLÇA

15g de maicena
70gr vinagre de vino blanco
150g de zumo de limón
80 gr de azúcar o paneka
100gr de agua


2. SALSA DE POMA

Ceba caramelitzada
Pochar pomes
cognac y reducir
caldo de verdura
suc de llimona
10 minuts de bollimenta
nata líquida
triturar tot plegat

3. SALSA DE CILANTRO

cilangro
all en pols
got suc de llimona
got aigua
espesar amb mayonesa

4. SALSA MORNAY

90gr mantega
1/2 tassa de farina
1 cullereta de mostassa
100 gr del formatge que més agradi (chedar)
nou moscada
sal i pebre

Milfulls de llaminera amb salsa de fruits vermells

 1 kg de solomillo de cerdo

1 plancha de hojaldre
2 manzanas
1 cucharadita de canela
100 g de mantequilla
Sal
Pimienta
Aceite de oliva
2 cucharadas de azúcar moreno

Salsa de fruits vermelles:
aràndanos
fresas
azúcar
suc de taronja
suc de llimona
Balsàmic de Mòdena
Copeta d'oporto

Amanida de fruits vermells de l'Hort Silvestre

 




Cogombres HS


1. Enciam HS i canonigos
2. Maduixes HS i nabius
3. Xerris HS
4. Mozzarella O rulo
5. Pases de corint
6. Fruits secs: anous, pistacho, pipes i llavors
7. AOVE i sal

Vinagreta:
Vinagre de mòdena

Passes
Festucs i llavors variades